The Bio PROducers

Coneix als convidats al Speed meeting Científic del Bio Pro Science Meeting

Sota el lema de “Pregunta tot el que vulguis, tens 7 minuts!” l’activitat consistirà en que  els assistents, en grups de 4 persones, puguin fer les preguntes que considerin adients als professionals juniors i estudiants dels diferents graus de Biociències. L’objectiu d’aquesta activitat és orientar els assistents sobre el seu futur professional mitjançant la interacció d’aquests amb professionals del sector Bio.

lidia_escoda

Lídia Escoda
Em dic Lídia Escoda i sóc graduada en Biotecnologia per la Universitat Rovira i Virgili. En acabar la carrera vaig estudiar un màster en Genètica i Genòmica Evolutiva a la Universitat de Barcelona i actualment estic realitzant el doctorat a l’Institut de Biologia Evolutiva de Barcelona. De ben petita ja m’apassionava la ciència: quan tenia 7 o 8 anys la meva pel·lícula preferida era Jurassic Park i de gran volia ser paleontòloga.

NuRIA ROS

Núria Ros

Des de sempre he estat interessada en tots els temes relacionats amb ciència en general, sobretot amb aquelles àrees d’investigació que estudien les grans preguntes de la vida i la biologia. Vaig començar la meva formació fent el Grau en Biotecnologia a la UVic, seguidament vaig fer el màster en Recerca Biomèdica a la UPF; on vaig treballar en temes de càncer, i després vaig començar el doctorat en Biologia Evolutiva; el meu projecte actual estudia els orígens de la multicel·lularitat animal.

DAVID LoPEZ

David López

Em dic David López i vaig cursar la Llicenciatura de Biotecnologia a la UAB i al realitzar optatives compartides amb la Llicenciatura de Bioquímica vaig decidir fer un any més per llicenciar-me també en aquesta. Durant l’Erasmus que vaig realitzar a Portugal i després d’una estada a l’estranger amb beca Leonardo Da Vinci vaig decidir que volia fer un doctorat. Finalment, vaig realitzar les pràctiques del màster de Genètica i Genòmica de la UB al grup Multicellgenome Lab dins Institut de Biologia Evolutiva, on actualment estic fent el doctorat.

MAR HAMUT

MAR HAMUT

Em dic Mar Hamut i sòc graduada en Genètica per la UAB, i actualment estic fent un màster amb la Universitat de València en Malalties Rares, a més a més, he fet un curs de postgrau en Genètica Mèdica a la UV. Vaig estar realitzant al departament de Genètica Molecular dels Laboratoris d’anàlisi Echevarne. El camp al qual m’agradaria dedicar-m’hi i pel qual m’estic formant es el del diagnòstic genètic molecular i l’assessorament genètic.

NOEMi_TOMSEN

NOEMÍ TOMSEN

Des de la primera classe de Biologia de l’institut vaig tenir clar que em volia dedicar a la ciència. Em vaig graduar en Biologia per la Universitat de Barcelona i vaig realitzar el màster interuniversitari d’Immunologia Avançada, a més de contribuir en grups d’investigació com l’IBE o la UTE. Actualment, estic a l’espera de realitzar el doctorat, ja que sé que la investigació és el meu futur.

ALBERTO GONZaLEZ

ALBERTO GONZÁLEZ

Em dic Alberto González i la meva motivació per estudiar ciència és el fet que m’apassiona descobrir conceptes que ningú coneix i d’aquesta manera poder entendre millor els mecanismes que hi ha darrere de la vida. Això m’ha portat a estudiar la Llicenciatura de Biotecnologia per la UFV i especialitzar-me en la Microbiologia i Parasitologia a la UCM. Actualment, estic realitzant el doctorat a la UPF estudiant el cicle cel·lular. En un futur, m’agradaria transmetre el meu coneixement donant classes a la Universitat.


ÁLEX SUBIES

Em dic Àlex Subies i sóc un apassionat de la ciència i natura fets que m’han portat a estudiar Biologia a la UB. Durant la carrera vaig descobrir la meva gran passió: la investigació, sent aquesta part de la ciència a la que intento dedicar la meva vida. La meva experiència professional és diversa, he estat treballant en recerca bàsica i en el camp de la Biomedicina.

LiDIA MATEO

LÍDIA MATEO

Actualment em dedico a la biologia computacional i de sistemes. Més concretament, el meu projecte de doctorat es centra en l’anàlisi de perfils moleculars aplicat a la medicina personalitzada en càncer al Structural Bioinformatics and Network Biology Lab (IRB). Abans d’arribar aquí, vaig estudiar un curs de Biotecnologia a la UAB, la carrera de Biologia Humana i el màster de Bioinformàtica a la UPF i vaig dur a terme un projecte de recerca sobre Genómica Evolutiva i Funcional a l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF).

AUDALD LLORET I VILLA

AUDALD LLORET I VILLA

Graduat en biotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, els viaranys de la ciència m’han dut fins la biologia computacional. Viure diverses experiències professionals, amb bata i sense, a Catalunya i a l’estranger, m’ha permès veure que en cada projecte hi ha coneixements per adquirir i passió per abocar. El meu pas per l’European Bioinformatics Institute (EBI) em va despertar l’interès per la recerca in silico, i fer ciència des de darrere la pantalla ha resultat molt més trepidant del que mai hagués pensat.

MiRIAM MERENCIANO

MÍRIAM MERENCIANO

Em dic Miriam Merenciano. Tinc 23 anys Vaig estudiar Biologia Humana a la Universitat Pompeu Fabra i després vaig fer el Màster en Recerca Biomèdica a la mateixa universitat. Actualment estic començant el meu doctorat a l’Institut de Biologia Evolutiva, en el mateix laboratori on vaig fer les pràctiques de grau i màster. A més a més, sóc monitora en un esplai els caps de setmana.

carolina_gonzalez

CAROLINA GONZÁLEZ

Em dic Carolina González i he realitzat la Llicenciatura de Farmàcia i el màster en Investigació Clínica Aplicada a Ciències de la Salut. El Principal motiu perquè vaig escollir aquesta carrera va ser perquè combinava la Biologia i la Química i sabia que hem donaria opcions per treballar en un laboratori, que eren les meves expectatives des de fa molt de temps. Vaig decidir traslladar-me a Barcelona per fer el màster i poder trobar noves oportunitats

Marc_guell

MARC GÜELL:

Estudiant de 4rt curs de Biotecnologia a la UAB. He fet dos mesos de pràctiques en biologia sintètica a la School of Life Sciences de la Universitat de Warwick, UK. Estic interessant en els àmbits de la enginyeria genètica, biologia sintètica i la biologia de sistemes per la creació i la millora de bioprocessos.

MANUEL GARCiA

MANUEL GARCÍA

Graduat en Biotecnologia per la Universitat Rovira i Virgili i amb màster en Nanotecnologia. Actualment estic realitzant el Doctorat Industrial a Medcom Advance, SA. on desenvolupo nous dispositius mèdics de detecció i tractament del càncer, els quals l’empresa ven i distribueix a hospitals. A més, des del 2013 forma part de l’ASBTEC com a secretari on ajuda a la bona gestió de l’associació així com fomenta el networking entre els estudiants de ciències.

DANIEL DURANTES

DANIEL DURANTES

Biotecnòleg per la UB, després de treballar amb virus a Hèlsinki vaig anar a Madrid a fer un Màster en Virologia. Un cop acabat vaig intentar ficar-me al món de la recerca sense èxit i, vist que portava anys fent classes particulars, vaig acabar decantant-me per la docència. Vaig fer el Màster de Professorat de Secundària a la UPF i de moment he estat a dos centres, de pràctiques i de substitut. M’apassiona la idea de fer més atractiva la ciència als estudiants.

silvia_chafino

SILVIA CHAFINO

Bioquímica (per la URV) de professió i científica per vocació. Entendre i descobrir com funcionen les coses sempre m’ha agradat i per això m’he anat especialitzant en Genètica del desenvolupament, descobrir perquè som com som i com arribat a ser així és fascinant. Actualment, estic realitzant el doctorat en el camp de la EVO-DEVO al Institut de Biologia Evolutiva. Des de fas dos anys, presideixo l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya.

inIGO CUCURULL

ÍÑIGO CUCURULL

Llicenciat en Biotecnologia per la UB, vaig decidir cursar aquests estudis per poder tenir una carrera professional amb molta projecció en un àmbit capdavanter dins del món científic. Actualment em decanto per la vessant de gestió de la ciència, transferència de tecnologia i propietat intel·lectual, com la millor manera de fer arribar de manera aprofitable la producció científica a la societat.”

 

LLORENÇ GAVILÀ

Em dic Llorenç Gavilà, actualment estic cursant el doctorat a la URV, Tarragona. Vaig estudiar química en València, el que em va permetre iniciar-me en el món de la ciència i conèixer els de reptes que planteja. Posteriorment, vaig cursar un màster de Nanociència per acabar finalment realitzant un doctorat en enginyeria química, concretament en el camp de la biomassa.

asbtec-1LCATM_bio