Programa preliminar del cicle de conferències
Prof. Michael Levitt.
Professor Investigador en Biologia Estructural de la Universitat de Stanford i Premi Nobel de Química 2013. Es considera pare de la Biologia Computacional, per la seva aportació al desenvolupament dels primers models de grans Complexes Macromoleculars.
Josefa González
Investigadora principal del grup Evolutionary and Functional Genomics a l’Institut de Biologia Evolutiva. Va fer el seu PhD i una primera estada postdoctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment va continuar la seva recerca a la Universitat d’Stanford. Al 2010 li van concedir una beca Ramón y Cajal quan es va unir a l’Institut de Biologia Evolutiva. Des del 2011 és investigadora principal Marie Curie i recentment guanyadora de la prestigiosa beca ERC-Consolidator (European Research Council). La Dra. González és coordinadora de la unitat de Divulgació Científica de l’Institut de Biologia Evolutiva i cofundadora del projecte de divulgació La Ciència al teu Món.
Tomàs Marques-Bonet.
Professor Investigador ICREA de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) i del programa de Biologia Evolutiva i Sistemes Complexes del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF, on lidera un grup d’investigació en Genòmica de primats. La seva investigació se centra en el descobriment de polimorfismes a humans i primats amb la finalitat d’obtenir una visió integrada de la variació genòmica i l’evolució d’aquestes especies.
Elena Sancho
investigadora Associada al laboratori de Càncer Colorectal del IRB Barcelona. La Dra. Sancho ha dedicat les últimes dues dècades a l’estudi dels mecanismes moleculars responsables de l’inici i la propagació del càncer colorectal.
Silvia Chafino
Graduada en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment, està realitzant el Doctorat al Institut de Biologia Evolutiva (IBE-CSIC) dins del camp de la EVO-DEVO (Evolució i Desenvolupament). La Silvia Chafino és presidenta en funcions de l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya (ASBTEC) des de fa dos anys. Durant aquest període ha defensat la Biotecnologia i ha promogut la divulgació científica a través de les activitats i convenis realitzats per l’associació. També ha actuat com a representant dins de la Federación Española de Biotecnólogos (FEBiotec) on ha pogut contribuir al reconeixement de la Biotecnologia a nivell nacional.
I nous BioPros per descobrir!
ACTIVITATS
“The Nobel is real!”: viureu l’ocasió única d’escoltar els últims avenços en Biologia Estructural Computacional, del nostre convidat especial, el Premi Nobel 2013 Prof. Michael Levitt de la Universitat de Stanford.
The Bio-Pro’s Talks: investigadors de primera línia a nivell internacional que desenvolupen la seva activitat actualment als principals centres de recerca del país, us explicaran els seus projectes de recerca de forma atractiva i accessible.
Training to Pro: materials educatius a l’abast de tothom sobre la línia d’investigació dels nostres convidats. Aquests recursos permetran facilitar la comprensió de les xerrades, un millor aprofitament de l’experiència i promoure la interacció durant la trobada. Prepara’t pel BCNBioPro!
ProFile Match: Networking amb els vostres futurs col·legues investigadors. Podreu veure tot el que teniu en comú amb els científics.
The Bio PROducers:
Speed Meeting. Sota el lema de “Pregunta tot el que vulguis, tens 7 minuts!” l’activitat consistirà en que els assistents, en grups de 4 persones, puguin fer les preguntes que considerin adients als professionals juniors i estudiants dels diferents graus de Biociències. L’objectiu d’aquesta activitat és orientar els assistents sobre el seu futur professional mitjançant la interacció d’aquests amb professionals del sector Bio. (Duració de l’activitat: 120min, Places: 80 màxim)